Arkki Valakia "Watti " synt.6.6.2020

Photo by Inka Karkiainen

Merin Toive “ Meeri “ sai orivarsan, jonka nimeksi Katja-Leena antoi Arkki Valakia. Nimi kuvastaa valoa,tulta ja lämpöä. Valo Arkissakin on tärkeä.  Se pitää suunnan kurssissa. 

Oma kasvatti on Katja-Leenalle vuosien haave.  Ja, nyt vihdoinkin siitä on tullut totta. Varsa tulee näillä näkymin jäämään Arkkiin, missä sitä koulutetaan harrastehevosen pestiin. Mitä monipuolisempia taitoja se oppii tulevaisuudessa, sen parempi.  Näillä näkymin koulutusapua on tulossa ihan omasta lähipiiristä. Se selvinnee tuonnempana. 

Varsan isä on huippujuoksija ja Orikuvaston unohtumaton sankari Camri. Se on salskea punarautias ori, joka on luonteellaan ja sinnikkyydellään hurmannut monet. Jälkeläisiä oriilla on pitkä lista. Camrin luonne on arvioitu täydeksi kympiksi.  Varsa saa siis parhaat mahdolliset lähtökohdat kasvaa sitkeäksi suomenhevoseksi, joka varmasti tulee menestymään kaikissa tekemisissään. 

Merin Toive, varsan emä, on vuonna 2013 saanut siitostamman laatutammapalkinnon,  ja on luonteeltaan yhtä kaikki kuuliainen sekä ihmiseen luottavainen.  Kun se saapui alkukeväästä Arkkitalliin, osoittautui se alusta lähtien helposti luettavaksi ja käsiteltäväksi.  Katja-Leena on siis kaikin puolin toiveikas varsan koulutuksen suhteen. 

 

ARKKI VALAKIA 

Loista valakia vanhaan arkkiin.

Anna hehkusi yössä punertaa.

Anna valosi opettaa

toinen toistamme kannustamaan.

Loista valakia, vie meidät yli synkkien öiden. 

Vie yli myrskyjen,lempeille laineille kellumaan.

 

Loista valakia vanhaan arkkiin.

Pidä purtemme kurssissa

täällä. Anna suloisen laukan 

meidän korviimme soida.

Anna valakian, virtaisan varsan;

meidän hehkumme karkeloida!

( K-L K )