Heppakerhossa tapahtuu...

13. huhti, 2015

Tänään jakauduimme kahteen ryhmään.  Tiina-ohjaaja laittoi yhden ryhmän kanssa Jalmari-issikan kuntoon talutusratsastusta varten.  Jokainen sai vuorollaan putsata Jalmiksen kaviot ja harjata sitä.  Lopuksi se suitsittiin ja satuloitiin.  

Toinen ryhmä teki tallitöitä Katja-Leenan johdolla.  Karsinat siivottiin, vesisaavit täytettiin, rehut jaettiin kippoihin ja lopuksi vielä heinät joka boxiin.  Hienosti hommat sujuivat jokaiselta!  👍🙂

Tallipihassa taluteltiin kaikkia Jalmarin selässä ja lopuksi leikittiin yhdessä.  Mukavaa oli, eikä sadekaan ajanut meitä kokonaan sisätiloihin.  😎

23. maalis, 2015

Tänään oli kerhossa islanninhevosiin liittyvä rastipolku tallin pihapiirissä. Kerholaiset menivät polun pareittain. Kaikki saivat pienen palkinnon vastauksistaan. Lopuksi harjailimme poneja ja leikimme muistileikkiä varustemajassa.

9. maalis, 2015

Tänään kerholaiset saivat harjailla IhQu- ja Vieno- poneja puomilla.  Aurinko paistoi ja ilmassa oli jo todella kevään tuntua. 🙂  Poneista lähti karvaa ja harjoja sai useaan otteeseen puhdistella, mutta jälki tuli hienoa!  

Vieno laitettiin talutuskuntoon ja lähdimme kentälle.  Tarkoitus oli tehdä pieni talutusrata, minkä jokainen kerholainen vuorollaan sai mennä Vienoa taluttaen.  Tiina-ohjaaja kulki rinnalla, jos jotakin pelotti.  🤭  

Lopuksi kokoonnuimme loppupiiriin varustemökkiin ja Katja-Leena leikitti yhden leikin.  Vuorotellen piti arvata, mikä ponin hoitovaruste puuttuu lattialta.  Leikin tarkoitus oli kehittää muistia ja varustetuntemusta.  Kaikki pärjäsivätkin siinä hienosti!  

16. helmi, 2015

Tänään oli piilotettu tallin pihapiiriin viisi pulmallista kysymystä.  Lupasin kertoa blogissa oikeat vastaukset ja tässä ne tulevat 🤪 :  1. Kysymys oli, mikä on martingaali?   Sehän on suitsien lisävaruste eli apuohjat.  2. kysymys kuului:  Minkä alle jää ponin säkäkorkeus?  Oikea vastaus on 148 cm.  3. Kysymys oli Mikä seuraavista on ponin hoitoväline:  1) Raippa  x) Suolakivi vai 2) Piikkisuka.  No, sehän on piikkisuka.  4. Kysymys oli, että mistä maasta on vuonohevonen kotoisin?  Oikea vastaus on Norjasta.  Ja viimeinen eli 5. Kysymys:  Voiko aikuinen mies ratsastaa shetlanninponilla?  Siihen hyväksyttiin vastaus 1 eli painoraja on yleensä alle 50 kg, riippuen ponin koosta.  

Lopuksi Tiina-ohjaaja näytti, kuinka eri askellajit ponilla sujuvat ratsain ja jokainen pääsi talutukseen IhQ-ponilla.  Aurinko paistoi ja pieni pakkanen kipristi sormia, varpaita ja nenänpäätä.  😋Seuraavan kerran tapaamme hiihtolomaviikon jälkeen.

 Mukavaa laskiaista!  🙃❤

9. helmi, 2015

Tänään puhuimme hevosen luontaisesta käyttäytymisestä ja teimme siihen liittyvän kerhotehtävän. Tiina-ohjaaja kertasi kerholaisten kanssa varusteita.  Lopuksi oli mukava talutusviesti, missä Vieno-ponin selässä piti saada pysymään myös kippo. Kaikki taluttivat niin hyvin, ettei kippo pudonnut kertaakaan maahan.  Hyvä, hyvä!  🙂😋

Mikä hevosvaruste on kuvassa?  😉   Kertauksen vuoksi 🙃.

Mikä on se osa nimeltään, mikä laitetaan hevosen suuhun?  🤔 😙