17. loka, 2022

Arkin lokakuun kuulumiset

Lokakuun kuulumisista Arkilta sen verran, että Jalmari ja Vieno olivat viikonloppuleirillä Vahossa. Vieno oli siellä muutaman kerran pujahtanut aidan alitse vihreälle. Lopulta sähköaita saatiin pelittämään ja pikku-tamma pysyi tarhassa aloillaan. Jalmari toimi leirillä talutusratsuna ja Vieno kärryjen edessä totuttuun tapaan. 

Leirin jälkeen hepat saivat syksyn madotuksen ja valmistautuvat pikkuhiljaa tallielämään suhteellisen pitkän laidun- ja pihattokauden jälkeen. Kuraa alkaa kertymään tarhojen pohjalle sateiden jälkeen.  Ne on lanattava vielä ennen talventuloa. 

Tänään saimme viettää mukavan ajohetken Watin 2 v  ja Jalmarin kera. Talliapumme Inka ratsasti Jalmarilla, kun me isäntäväki ajoimme varsan samaan tahtiin. Oli mukava nähdä, kuinka Watti kuunteli hienosti ääniapuja,eikä hötkyillyt ollenkaan. Kotiinpäin tuleminenkin sujuu rauhallisesti. Emänsä oli samanlainen.  Muutamassa ylämäessä innostin Wattia pieneen raviin ja niin se otti muutaman upean ravipätkän pirteässä syyssäässä. Hyvä mieli jäi tästä hiitistä! 

Kuva: Inka Karkiainen