4. syys, 2020

Watti: 3-kuukautinen orivili

Watti on viettänyt ensimmäistä laidunkauttaan emänsä kanssa onnellisen tietämättömänä täysikasvuisen hevosen huolista.  Tosin emäntä ei ole päästänyt kokonaan "pälkähästä"; on harjoiteltu monenlaista. Tänään Watti seisoi jo tallin käytävällä hienosti isännän rapsuttaessa sitä ja emännän hoitaessa kaviot yksi kerrallaan. Kahden viikon päästä tulee kengittäjäkin katsomaan, ovatko jalan asennot pysyneet hyvinä. Ainakin emännän silmään poika seisoo töpäkästi jokaisella jalallaan ja kaviotkin ovat tasaisesti kuluneet kesänmittaan laidunta juostessa. Ensimmäinen madotus on tehty. Sekin sujui hienosti Tinon ollessa apukätenä. Taisi pasta varsan mielestä maistua jopa hyvälle.  

Watti on utelias, kuten kunnon varsan kuuluukin. Tänään se kiinnostui tallikissa Aman seurasta. Sitä se lähti kiinnostuneena seuraamaan hoitaessaan emänsä kanssa ruohonleikkurin virkaa pihamaalla. 

Watti saa jo rehuakin rinnan alle, ei pelkästään emänmaitoa. Pikku hiljaa annosta nostetaan syksyn mittaan.  Varsa on mukava syöttää kiposta yht´aikaa, kun Meeritammakin syö omat rehunsa.  Alkukesästä Watti maisteli rehuja jo hieman emänsäkin ämpäristä, joten tuttuja makuja. 

Orivarsaksi Watti vaikuttaa selväpäiseltä ja vireältä. Muutamia kertoja sillä on ollut mielitekoja jumittua portin eteen, eikä mennä millään tarhaan muiden perässä.  Kun emäntä on laittanut riimunarua takapuolen taakse ja hieman avittanut sen avulla askelta, on Wattikin suopeasti siirtynyt eteenpäin, eikä ole onneksi jäänyt juntturoimaan sen enempää. Tämä on ollut helpotus, jotta emäntä ehtii töihinsä.