19. syys, 2022

HEVONEN YMMÄRTÄÄ PALJON

Tänään mennessämme tekemään iltatoimia talille, otimme jälleen Ihqun ruunien seasta tarhakaveriksi Vienolle. Kaverini sanoi minulle, että kuinkahan mahtaa käydä; "Saatko hevosen laumasta kuinka erilleen"? 

Huutelin portilla kaikkia ruunia nimeltä ja pian kuuluikin jo kavioiden kopsetta tasaiseen tahtiin. Ensin saapui Watti portille, perässään Jalmari ja Ihqu. Jälkimmäinen oli jo heti sen näköinen, että tiesi, mitä on tulossa ja jäi hieman taka-alalle muista. 

Kosketin Wattia kylkeen ja pyysin hieman siirtymään. Varsa siirtyikin heti ja kääntyi pihattoa kohden. Jalmari käveli pihaton sisälle ja Watti päätti astella perässä. Sitten sanoin Ihqulle: "Tulehan nyt, niin vien sinut Vienon kaveriksi; Vieno odottaa ". Siinä samassa ruuna käveli luokseni ja päätti lähteä matkaani. Kaverini ihmetteli vierelläni, mitä oikein tapahtui. Hoidin puhumalla kaiken. 

Hevonen ymmärtää paljon puhetta. Tiesitkö, että uusimpien brittiläistutkimusten mukaan hevonen on 2-vuotiaan pikkulapsen tasolla puheenymmärtämisen suhteen?  Tämänpäiväinen vain vahvisti minulle tämän. Ensi kerralla otan tilanteen videolle. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta. 

WATIN KOULUTUS

Watin koulutuksessa oli muutaman viikon tauko, mutta jälleen on päästy ajolle. Eilen ajoreissu sujui todella hienosti. Puikoissa oli ystävämme Katri. Varsa käveli hienosti parin kilsan lenkin kärryt perässään. Malttoi lähteä liikkeelle rauhallisesti ja odotti tienhaarassa autoakin ainakin minuutin parin verran. Lopuksi sai melassivetensä palkaksi ja Katrilta pienen lihashuollon. Tästä on hyvä jatkaa!