12. elo, 2022

TOIVEESTA VIHDOIN TOTTA!

Arkkitallin shetlanninponitamma Vieno oli tänä kesänä oriin luona Anjalan hevostilalla.  Astutuskesiä on ollut useampi, eikä varsaa vain ole kuulunut. Odotukset eivät siis siinä mielessä olleet kovin korkealla tänäkään vuonna. Mutta, kuinka ollakaan tänään saimme tiedon: MEILLE TULEE JUHANNUSVARSA ENSI KESÄNÄ!  

Varsan isä on kutsumanimeltään Otto ja kokonimeltään: Promisehill Moon Magic 137SH.  Kyseessä on kaunis kirjava oripoika, joka myös on luonteeltaan kiltti ja hyvätapainen. Tuskin jaksamme odottaa, että varsa näkee päivänvalon. Toivotaan myös, että Vienosta kuoriutuu huolehtiva ja hyvä emä varsalleen.  Ainakin sillä on kokemusta doulana olemisesta Meerin ja Watti-varsan seurassa kesältä 2020.

2-vuotias varsamme Watti on viettänyt laidunkesäänsä iloisesti Jalmarin seurassa. Watti on ihmisläheinen ja helppo varsa.  Kun emäntä menee tarhaan laittamaan sille pudonnutta riimua takaisin päähän, se seisoo nätisti ja työntää turpansa riimuun.  Se ei ei rynni portilla ja on muutenkin helppo käsitellä.  En tiedä, voiko tällaista varsaa ollakaan?  

Ajo-opetus meni muutamasta kerrasta Watille perille.  Tänään Tino ajoi sillä jo yksin lenkin. Tarkoitus on mennä raviradalle alkusyksystä kokeilemaan, kuinka ajaminen siellä sujuu; vieläpä vauhdittajan kera. Tällaista on siis suunnitteilla Watille. 

Ihqu on viettänyt aikaansa Vienon kanssa ja voinut nyt ihan hyvin.  Kaviot ovat kestäneet erikoiskenkineen ja liikutustakin on säännöllisesti ollut.  Välillä ruunaa on päästetty toisten ruunien seuraan jo kalutulle viheriölle. Se on selvästi ollut sille mieleen. 

Jalmari ja Vieno vierailivat kesä-heinäkuun taitteessa Vahon leirillä.  Leiri sujui molempien osalta hyvin. Lapset olivat tyytyväisiä kärryilyyn ja talutusratsastukseen.  Myös omat lapsenlapsemme pääsivät nauttimaan tästä. Syksyllä on tulossa vielä leiri, minne heppoja on tarkoitus viedä mukaan sekä Vieno osallistuu kehitysvammaisille ja heidän omaisilleen suunnatuille messuille kärryttelyponina. 

MUKAVAA ALKUSYKSYÄ KAIKILLE!