6. heinä, 2022

Keskikesän kuulumiset

Kesähelteet ovat toistaiseksi takanapäin ja kaikkein pahimmat ötökkäillat. Meillä kävi eläinlääkäri raspaamassa hampaat yks päivä ja Watilta päätettiin poistaa samalla kertaa sudenhampaat yläleuasta. Ne olivat kasvaneet varsalla yllättävän isoiksi. Sudenhampaat saattavat vaivata suussa esim. kuolainten käytön yhteydessä.

Kaikki hepat saivat rauhoitteen ja operaatiot sujuivat hyvin. Ihqu oli kaikkein tokkuraisin rauhoitteesta, hyvä että pystyssä pysyi.  Eläinlääkäri Jenni sanoi, että yleensä hevoset kyllä pysyvät pystyssä, vaikka näyttävätkin tosi horjuvilta. 

Watti sai lopulta muutaman päivän antibioottikuurin hampaiden poiston vuoksi, sillä yksi tikki jouduttiin laittamaan ikenen hieman repeytyessä.  Hikistä hommaa oli raspausapuna oleminenkin, sillä sattui juuri hellepäivä ja etenkin Wattia piti tukea kaksin käsin operaation ajan.  Mutta, mallikkaasti homma lopulta sujui. Kiitos Jennin. 

Tänään kävikin sitten kengittäjä Sanna vuolemassa hevosten kaviot ja Ihqu sai etujalkoihinsa uudet erikoiskengät talvella todetun kaviokuumeen vuoksi.  Kaviot saivat kengittäjältä nyt hyvän arvion, tilanne näytti rauhoittuneen.

Ihqun ja Vieno-ponin tarhaa tehtiin isommaksi, että liikkumistilaa tulee lisää.  Ihqua on käyty myös liikuttamassa suhteellisen säännöllisesti, että verenkierto kavioissa olisi riittävän hyvä kuntoutumisen kannalta. 

VIENO VIEDÄÄN SULHOLAAN

Vieno lähtee kuin lähteekin huomenna sulhon luokse Anjalaan. Siellä vastassa on Otto-poni, oikealta nimeltään Promisehill Moon Magic.  Se on väritykseltään valko-mustakirjava. Kerrassaan hieno oripoika. 

Kolmena kesänä aiemmin on Vienoa yritetty astuttaa. Nähtäväksi jää, kuinka nyt käy. Jos homma natsaa,on muutoksia tallissa tulossa. Niihin palaamme sitten myöhemmin. 

MUKAVAA LOPPUKESÄÄ KAIKILLE!