21. tammi, 2022

VUODEN VAIHTUESSA

Nyt on tultu hyvän matkaa ja on jälleen aika päivittää kuulumisia blogiimme. Hevoset viettivät muutaman viikon pihattoelämää Vahossa sillä välin, kun isäntäväki oli US:n reissulla joulua viettämässä.  Kaikki sujui onneksi hyvin ja Watti-varsakin saatiin hienosti nousemaan traileriin ja sieltä pihalle. Peruutusvaihde ei heti meinannut käynnistyä, mutta kun varsa hoksasi sen, niin pihalle päästiin. Hieno, Watti!

Talvi on mennyt yllättävän nopeasti. Valoisat päivät alkavat olla kohta todellisuutta. Mitään uutta ja ihmeellistä Arkkiin ei kuulu.  Kevään korvalla on tarkoitus aloittaa tosissaan Watin ajoharjoitukset. Valjaita on jo soviteltu. On harjoiteltava vielä perusasioita, kuten paikallaan oloa ja talutuksessa menoa. Viikot pihatossa toivat hieman takapakkia näihin harjoituksiin. Malttamattomuus varsassa joissakin kohdin vielä näkyy.  Mutta, hiljaa hyvä tulee.

Olin yhteydessä valitsemaani ratsukouluttajaan Watin ratsuopetuksen puitteissa.  Se tulee ajankohtaiseksi vuoden päästä, kun ruunapoika täyttää kolme vuotta. Sitten onkin jännät paikat nähdä, kuinka Watin ratsu-ura käynnistyy.  Sitä ennen on kuitenkin meillä vielä paljon töitä. Onneksi hevoslaumani on järkevä ja tukee varsan kehittymistä kaikin tavoin. 

Valoisia talvipäiviä kaikille!