21. elo, 2021

Syksy saapuu

Näyttää siltä, että kesä on auttamattomasti jälleen ohi.  Monta asiaa jäi tekemättä, mutta jotakin sentään saatiin maaliinkin kesän aikana.  Watti on kasvanut takakorkeudestaan jo paljon sopusuhtaisemmaksi laumassa, missä ilmiselvästi viihtyy.  Jalmari ja Ihqu ovat ottaneet hänet omakseen.  

On hauska huomata, kuinka etenkin Ihqu leikkii isoveljeä.  Välillä se viestittää kehollaan, kuinka haluaa näyttää mallia pienemmälle.  Se seisoo paikallaan hievahtamatta, kun harjaillaan tai kun laitetaan ötökkäsuojaa.  Se aivan selvästi nauttii roolistaan!

Jalmari taas on hieman itsenäisempi.  Se rouskuttaa heinää rauhallisena, kun kaksi muuta mennä telmivät välillä laukkapyrähdyksiä tai ravia laitumen päästä päähän.  Ikäkin jo tekee, ettei jaksa samalla tavalla irrotella. 

Vieno on viettänyt kesän omassa tarhassaan.  Se on ollut hyvä, sillä pikkuinen shettistyttö ei kestä samalla tavalla syödä laidunruohoa lihomatta aivan palloksi.  Se on ollut tyytyväinen päästessään välillä pihanurmea niittämään hampaillaan ja tyytynyt myös kuivaan heinään, jota sille tarjoillaan päivittäin.

Tänään otimme hepat kavioiden huoltoon talliin.  Wattikin jaksoi seistä yllättävän hienosti käytävällä, kun sen kavioita vuoltiin ja viilailtiin.  Palkaksi annettiin muutama kuiva leipäpala. 

Eipä tällä erää muuta; mukavaa syksyä kaikille!  Pidetään toisistamme huolta!