24. touko, 2021

Alkukesän puuhailua Arkissa

Viime viikko meni mukavasti reippaan Tytti tettiläisen ( tet-harjoittelijan ) kanssa touhutessa monenlaista. Myös team Arkkitalli Laura & Maarit osallistui tallin tyhjennystalkoisiin.  Vanhat turvepatjat karsinoista poistettiin ja nyt talli saa odottaa pesua jonakin sopivana hellepäivänä. Silloin on tarkoitus järjestää uudet talkoot. Katja-Leena on luvannut grillibileet ahkerille talkoolaisille samaan syssyyn. 

Kolmipyttyinen ruohonleikkuri on päässyt jo pihamaalle hommiin;  Ihqu, Watti ja Vieno tekivät hyvää jälkeä.  Ihqu on saanut sponsorin ja on yhä vielä Arkissa.  Hyvä niin, sillä Watti saa siltä mukavasti juoksu- ja leikkiapuja.

Kun yhtenä päivänä oltiin keräämässä oksia alalaitumelta kyntöä varten, Ihqu oikein esitteli leikittäjän taitojaan emännälle.  Se pyöri häntä pystyssä hetken ympärillämme ja meni sitten haastamaan Watin laukkakisaan.  Pian pojat jo laukkailivat tarhaa päästä päähän. Tuntuivat vaan innostuvan, kun emäntä nauroi menolle ääneen.  Vieno söi tyytyväisenä ruohontupsuja, eikä lähtenyt sillä kertaa leikkiin mukaan. 

Watti on ohittanut Ihqun jo säkäkorkeudessa. Kun sai matolääkkeen, emäntä sai sen painoksi jo reilusti yli 250 kg.  Matolääke meni 300 kg:n mukaan. Vieläkin takakorkeutta on, joten Watti saattaa kasvaa lähemmäksi 160 cm, aika näyttää.  Watin isällä korkeutta on hieman vajaa 160 cm.  Emän säkäkorkeus jää jonkin verran sen alle. 

TOPIN VIIMEINEN KESÄ

Sh-ruuna Tomun Toive eli Topi sairastui silminnähtävästi Cushingintautiin alkukeväästä. Sillä aloitettiin lääkitys, mutta kunto näytti romahtaneen silmissä. Turkki oli karsean näköinen ja rauta-arvot menivät alas.  Onneksi insuliinit ja muut arvot olivat viitearvojen sisällä.  Ikäähän Topilla on jo 27 vuotta

Tämä kesä on kuitenkin ruunalle viimeinen.  Laskemme enää vain viikkoja.  Rautakuuri aloitettiin ja ruokintaa on terästetty. Laumassa huomaa, kuinka Topi on jäämässä heikommalle myös.  Koskaan aiemmin se ei ole joutunut tilaansa puolustamaan. Nyt on tullut aika päästää tämä rakas ja hyvin Arkkia palvellut konkari vihreille niityille.