4. helmi, 2021

PAKKASEN SÄESTÄMÄT TERVEISET

Tänään orivarsamme Watti sai toisen rokotteensa.  Emäntä hieman jännitti, kuinka se suhtautuu piikkiin.  Ensimmäinen kerta muutama kuukausi sitten meni mukavasti.  Tänäänkin rokotus kävi sen verran äkkiä, ettei Watti ehtinyt kuin hieman kylkeään kiemurrella; ei noussut pystyyn tai tehnyt jotakin muuta sellaista, mikä olisi saanut toisetkin hepat levottomiksi.  Muu lauma rouskutti heinää omissa karsinoissaan.  Watti seisoi käytävällä eläinlääkärin tultua. 

Hauska on ollut seurata lauman sopeutumista Wattiin emä Meerin lähdön jälkeen.  Emäntä jutteli Topille, että ottaisi Watista suojatin itselleen.  Ihan kuin nämä rupattelut olisivat tehneet tehtävänsä.  Topi ( 27 v ) ei ole kertaakaan ajanut Wattia pois heinäkasaltaan tai kyljestään. Muita se kyllä posmottaa. Aika merkillistä.  Se on selvästi enon osassa!

Ajohommatkin ovat hoituneet mukavasti, kun Topi on ollut veturina.  Vihdoin, kun mökkitie saatiin auratuksi, mentiin muutama lenkki niin, että Watti oli mukana käsihevosena jälleen.  Samalla tavalla, kun mentiin Meerinkin kanssa.  Ei ollut mitään ongelmaa. 

Toisella lenkillä Watti astui jotenkin ojaan ja muksahti sinne joksikin aikaa.  Ilkka päästi otteen irti ja jäimme katsomaan, mitä tapahtuu.... Watti otti pian spurtin Topin rinnalle ja kun emäntä rauhoitteli, jäi siihen seisoa tököttämään ja Ilkka meni ottamaan uudestaan kiinni.  Hyvin sujui loppumatka. 

Pakkaset ovat koetelleet, mutta onneksi koko lauma mahtuu nyt yöksi talliin, kun Vienollekin rakennettiin sinne oma pikkuboxi.  On ollut tyytyväinen alkutappionsa jälkeen järjestelyyn.  Muutaman kerran pyrki vanhaan karsinaansa iltaisin, kun sisälle otettiin. Mutta, nyt jo astelee uuteen karsinaan mukisematta. 

Tänään katsoimme eläinlääkärin kanssa myös, että Watin molemmat kivekset ovat jo laskeutuneet.  Näillä näkymin edessä on kohta ruunaus Teivon klinikalla. 

Kuva: Inka Karkiainen