8. tammi, 2021

Vuodenalku 2021

Tämä vuosi käynnistyy jälleen tulevin muutoksin. Korona-ajan kiristykset ja muut  infrastuktuurilliset muutokset johtivat siihen, että tulevaisuuden hevosmäärää on vähennettävä. Tamma Meeri lähtee uuteen kotiin. Watin vieroitus on hyvässä vauhdissa. Se on ollut kameravalvonnalla omassa karsinassa nyt muutaman yön ilman emää. Rauhallisesti ja hienosti on mennyt ensi sätkyn jälkeen. 

Toisaalta tallinomistajana tunnen haikeutta ja ikävää tässä tilanteessa, toisaalta tiedän, että muutokset kuuluvat elämään ja niiden kanssa on opittava elämään.  Mikään ei ole täällä pysyvää. Watin kasvatuksessa riittää haasteita ja olen miettinyt, olisiko se ollut helpompaa emätamma vierellä.  Nyt saattaa asiat siirtyä hieman pidemmälle oppimisen kannalta. Toisaalta, monethan vievät varsansa pitkäksikin aikaa oripihattoon vain leikkimään varsaleikkejä. 

Watilla on siinä mielessä hyvä tilanne, että sen "doula" shettistamma Vieno on sen rinnalla.  Vienon kanssa se voi huoleta jatkaa varsapäiviään maaliskuulle saakka, kunnes koittaa ruunaamisen aika. Myös ruunalauman nuorimmainen Belgiasta talliin 2-vuotiaana aikoinaan saapunut Ihqu on mukavaa seuraa Watille.  Ihqu tulee kolmanneksi vahvistukseksi laumaan. Ihqu on leikkisä ja tällä hetkellä samankokokoinen seuralainen Watille. Ne ovatkin jo hyvää pataa keskenään. Sen verran ovat päässeet toisiinsa jo tutustumaan. 

Tänä viikonloppuna on tarkoitus katsoa Meerin kanssa lastausasioita ja valmistaa sitä uuteen kotiin siirtymiseen.  On selvä, että vieroitus on aina stressitilanne sekä tammalle että varsalle. Toivomme kuitenkin, että kaikki sujuu suuremmitta ongelmitta. Seuraavassa blogikirjoituksessa lisää, kuinka kaikki oikein meni. 

Mukavaa alkanutta uutta vuotta 2021!  Pidetään toisistamme huolta ja muistetaan "turpavälit "!