11. joulu, 2020

Watin ensimmäinen terveystarkastus

Tänään emäntä jännitti hieman Watin ensimmäistä rokotteen saamista. Huoli oli turha. Poika seisoa tapitti hienosti käytävällä ja kun eläinlääkäri oli aikansa rapsuttanut, oli piikki jo pian sujautettu, eikä Watti edes huomannut mitään!  Homma meni kaikin tavoin mallikkaasti.  Eläinlääkäri sanoi Watin olevan myös ihan hyvässä lihassa.

Sen sijaan emällä ei kaikki rehut imeydy nyt kunnolla, sillä enemmän lihasmassaa saisi tulla ympärille.  Tehtiin lääkärin kanssa hieman muutoksia ruokintaan ja katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi.  Myös hampaiden tarkastus ja raspaukset tulivat hoidettua. Sitten täytyy seuraavaksi ottaa verikokeita ja selvittää, mikä imeytymisessä voisi olla vikana. Kun kerroin, mitä kaikkea Meerin rehuannos sisältää, lääkäri kyllä ihmetteli, ettei tuloksia ala näkymään. 

Watti on ollut kelpo oppipoika.  Kärryjen vierellä on ravailtu, kun emä työskentelee ja erilaiset hoitotoimenpiteet sujuvat mukavasti. Pikku hiljaa opetellaan sitä hevosen elämää.  Hevosihmisen on ymmärrettävä, kuinka uuden oppiminen ja muutokset eivät ole käden käänteessä tapahtuvia. Hevosten kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Paljon toistoja, toistoja ja toistoja. Sen vuosien mittaan on tullut oppimaan. 

Watti, Meeri & tallin muu väki toivottaa kaikille oikein rauhaisaa joulunaikaa! Palataan ensi vuonna!