20. marras, 2020

Varsan tunnistus Hippokselta

Tänään Watti käytiin tunnistamassa Hippoksen toimesta.  Oripoika seisoi nätisti käytävällä, kun tunnistaja ajoi siltä karvaa kaulalta ja pisti ihon alle tunnistesirun. Watti ei ollut operaatiosta juuri moksiskaan, hieman vain havahtui neulanpistoon.  

Watin merkeistä; ne ovat: LHT (liinahtava), RT (rautias), KAPEA TIA (kapea tähdenaihe), KJ JVKO (kirjo juovakavio). Tunnistaja sanoi, että hyvin todennäköisesti Watista tulee rautias liinakko.  Se olisi upeaa, sillä Watin nimikin " Arkki Valakia " viittaa siihen suuntaan. 

Kun talutin tänään Wattia tajusin, kuinka paljon se on jo kasvanut. Kuitenkin se tuntuu vielä pikkuoriilta, joka tarvitsee paljon rakkautta ja hoivaa. Se hakee huomiota emältään, Vienolta ja aina välillä emännältään.  Ei ole helppoa kasvaa isoksi, hevosenkaan. 

Mutta kyllä siihen omaan varsaan vaan jotenkin eri tavalla kiinnittyy ja oppii sitä lukemaan. Kun on alusta asti lähdetty tutustumaan tähän maailmaan yhdessä,  niin onhan siinä kiintymystä syntynyt, puolin ja toisin. Päivääkään en kadu, että tähän prosessiin lähdin.  Watti on yksi unelmieni täyttymys! 

Pian on edessä itsenäistymisen harjoittelut. Meeritamma ja Watti pitää pistää eri karsinoihin ja sen jälkeen eri tarhoihin. Toivotaan, että kaikki sujuu suuremmitta suruitta. Onneksi jo nyt on nähtävissä, että Watti on kiinnostunut yhteiselosta toistenkin hevosten kanssa ja viihtyy joitakin aikoja pois emänsä viereltä.  Hiljaa hyvä tulee.