28. loka, 2020

Ensimmäinen ajo

Tänään Meeri pääsi ensimmäistä kertaa varsomisen ja varsan hoidon jälkeen kärryjen eteen. Emännän ystävä Silja Hämeenkyröstä oli ohjaksissa.  Watti oli emännän käsihevosena ja jolkotteli kärryjen vierellä.  Kaikki meni enemmän kuin hyvin!  Ei minkäälaista riekkumista Watilta tai pystyynhyppimisiä, joita olisi voinut varsalta uuden edessä odottaa. Aivan kuin Watti olisi syntynyt valjaat selässään. 

Meeri osoittautui myös hienosti ajettavaksi. Se kuunteli käskyjä ja ohjat saivat olla löysällä lähes koko matkan.  Ylämäkeen hieman otettiin ravia, sillä perässä oli painava kärry ja kaksi ihmistä vielä painoa lisäämässä.  Ylämäkeen ravia meneminen helpottaa kuorman vetämistä.  

Watti jaksoi olla koko lenkin tahdissa mukana. Hieman jossakin kohdin se näytti väsähtäneeltä ja pidimme pienen luovan tauon. Tulomatkalle se saikin lisävirtaa.  Koko lenkki oli vain pari kilometriä.  Ensi kerralla päätimme mennä hieman pidemmän lenkin. Varsaa ja emää ei pidä kerralla rasittaa liikaa. Ja, Watille pelkästään kaikki uusi ja ihmeellinen, nostattaa selvästi energiatasoa korkeammalle.  Mutta, täytyy kyllä jälleen kerran todeta; Huippu varsa!