17. loka, 2020

Watti nuuhkii traileria

Tällä viikolla Watti pääsi tutustumaan eka kertaa traileriin.  Team Arkkitalli teki jälleen hienoa yhteistyötä sovitusti. Teimme suunnitelman, minkä sitten toteutimme rauhallisesti ja aivan varsan omaan tahtiin. Meeritamma aluksi hätääntyi, kun se meni ilman varsaa heinäkasalleen talliin, eikä Watti tullutkaan samaan aikaan. Päätimme pitää tallin oven auki, että tamma pääsi seuraamaan tilannetta.  Pian se tulikin tallista heinänippu hampaissaan seuraamaan, kuinka Watin traileriin opettaminen sujuu. 

Laitoimme trailerin sisäpuolelle houkuttimeksi heinää ja shettistamma Vienon sitä rouskuttamaan. Vieno on tullut tärkeäksi hevoskaveriksi Watille alusta lähtien.  Laura asetteli hienosti heinää lastaussillalle, mistä Watti lähtikin rohkeasti liikkeelle, nyppien sitä hampaillaan.   Pian se seisoikin kaikilla neljällä jalallaan trailerin lastaussillalla ja kurkisteli sisäpuolelle traileriin.

Päätimme, että eka kerraksi se riittääkin.  Kaikki meni luonnollisesti ja itsestään. Meeri käveli ulkopuolella etsien ruohomättäitä, eikä ollut sen koomin harjoituksista huolissaan. 

Watti on kuullut useampana päivänä myös kaivinkoneen ääniä, kun isäntä kaivaa ja tasoittelee tarhoja.  On hyvä vaan, että mahdollisimman moni vekotin tulee nyt jo tutuksi. Ensi viikolla on tarkoitus lähteä kärryajoon emän ja varsan kanssa. Sitten päivitellään jälleen tänne, kuinka siinä kävi.

Kuulemisiin jälleen!