4. elo, 2020

KAKSIKUUKAUTINEN ORIPOIKA

Watti täyttää 6.8 kaksikuukautta. Aika rientää vauhdilla. Tänään huomasimme Inkan kanssa, että poika ja emä osaavat olla jo hieman erossa toisistaan. Yllättävän varhain! Saimme houkuteltua tamma Meerin heinien perässä tarhaan. Se ei ollut juuri moksiskaan, vaikka Watti ja Vieno jäivät vielä toiselle puolelle rouskuttamaan pihanurmea.  Tallin nurkan takaa se ei edes nähnyt niitä.  Tämä kertoo vain siitä, että Meerillä on hieno luottamus meitä kohtaan.  Tuntui hyvältä.  Juttelin sille, että Watti tulee kohta.  Kohta se kuitenkin tuli hieman tarkistamaan aidan taakse tilannetta. Hyvä hetki kuitenkin!

Inka otti tänään 2- kuukautiskuvat varsasta. Se esiintyikin oikein edukseen.  Riimun päähän laitossa ei ole ongelmia ja tänään Watille saatiin ötökkäöljyt pistetty ihan mahan- ja  "munaskuiden" juuria myöten. Hienosti antoi laittaa!  Pieniä kärpäsiä oli kovasti ilmassa, johtuen lämpimästä ilmanalasta. 

Pihalla lauman rouskuttaessa ruohoa, päätimme tutustuttaa Wattia jälleen kottareihin.  Emäntä veti kieppiä kottareilla niin, että kolisi. Wattia se ei suuremmin haitannut. Ja, tulihan se turvallaan sitä nuuskimaankin. Sitten otettiin käyttöön pihaletku ja emäntä suihkutteli sillä nurmikolle, antaen hieman hepoillekin viilennystä.  Sekin sujui hyvin.  Näihin Watti alkaa jo siedättyä. 

Watin värityksestä sen verran, että varsapeitteen alta pilkistää hieman tummaa karvaa. Joku kasvattaja nettipalstalla kertoi, että varsakarva yleensä ensin hieman tummenee ja sitten jälleen vaalenee lopulliseksi väriksi. Hauska nähdä, mikä väri sieltä lopuksi ilmaantuu.  Siihen varmasti menee vielä tovi.

Tällaiset päivitykset tänään. Mukavaa loppukesää kaikille Watin ystäville!

Photos by Inka Karkiainen

4.8.2020