22. heinä, 2020

Watin show-taidot

Watti saavuttaa pian 2 kuukauden iän (s. 6.6 ).  Sille on tullut selvästi enemmän voimaa ja purukalustokin alkaa olla kohta valmiina.  En tiedä, ovatko erityisesti orivarsat varottavia hampaittensa suhteen, mutta emäntäkin on jo päässyt osalliseksi pienestä purukalustoon tutustumisesta. Yhtenä aamuna Watti leikispäissään puraisi rinnanpäästä.  Auts!

On hyvä olla hieman varuillaan, kun pojan kanssa touhuaa. Eihän se pahuuttaan, mutta kun käsiä ei ole, niin jollainhan se pitää tuttavuutta tehdä. Hevosilla se on turpa, ja näillä pienillä usein myös ne hampaat, kun otetaan kohteen mausta ja muusta selvää. On haastetta opettaa se olemaan purematta ainakaan ihmistä. Toisiaan hevoset kyllä rapsuttelevat hampaillaan tämän tästä.

Ensimmäiset kunnon talutusharjoitukset sujuivat emännän ja toistenkin kouluttajien mielestä hienosti.  Laura ja Maarit olivat apureina. Ensin istuttiin yhdessä pohtimaan, kuinka homma toteutetaan ja jaettiin jokaiselle tehtävät. Sitten päätettiin toteuttaa homma aivan suunnitelman mukaisesti.  Eikä muutoksia suunnitelmiin tullut.

Kahta puolta talutettiin ja annettin homman edetä varsan tahtiin.  Emä pysytteli näkösällä jonkin matkan päässä.  Ensin talutimme varsan laitumelta talliin tietyn lenkin kautta, harjasimme Watin karsinassa sillä välin kun emä Meeri söi rehunsa, ja sitten talutimme molemmat takaisin tarhaan.  Watti antoi karsinassa Lauran nostaa myös jalkojaan.  Tätä on harjoiteltu jo aikaisemminkin emännän kanssa.  Se sujuu hienosti.  Ja, Watti seisoo paikallaan, kun sitä harjataan.

Alkuviikosta Watti ihastutti esiintymällä tallivieraillemme erityisellä tavalla.  Kun emäntä oli kesälomallaan ja istui kesäaamuja kahvitellen tallin nurkalla, se tuli iloisesti häntä heiluen pitämään oman shownsa laukaten ja hyppelehtien, veti kurvit ja jäi hetkeksi pitämään seuraa portille.  Nyt oli ollut hiljaista show-rintamalla jonkin aikaa, kunnes vierailijoiden läsnäollessa se innostui peräti kolme kertaa tulemaan lennokkaalla laukalla laitumelta tarhan puolelle, veti kurvin ja hirnahteli ja tuli moikkaamaan ihastelijoita portille. IHANA WATTI!

Hevosta ei koskaan kehu liikaa. Watti on saanut ja tulee saamaan kovasti kehuja; se on kouluttamisessa kaiken a ja o." Hieno poika- lausahdus" on jo iskostunut sen mieleen.  Sen huomasi, kun se tuli esityksiänsä pitämään.  Siitä oikein näkee, kuinka se nostaa selkäänsä ja pönöttää hienosti ryhdissä seisten ne sanat kuulleessaan.  Kyllä täytyy sanoa, että hevonen on  Luojan luomista eläimistä yksi kaunein!  

Sinä, joka seurailet Watin kuulumisia ja olet kiinnostunut jatkossakin olemaan tässä projektissa tsempparina, olet aina myös tervetullut tapaamaan meitä Arkkitallille. On tärkeää, että Watti tutustuu ja sosiaalistuu mahdollisimman monen kanssa.  Ilmoitat vain etukäteen tulostasi, niin järjestämme kyllä aikaa sinulle ja vaikkapa ystävällesikin!  

 Photos by Maarit Kauppi ja K-L Klinga