29. kesä, 2020

Watti kasvaa ja oppii uusia asioita

Watti on osoittautunut oppivaiseksi ja luottavaiseksi varsaksi. Tämä on kasvattajan näkökulmasta katsoen hieno juttu. Tiimi, joka on apunani tässä kasvatustyössä, on myös erinomainen. Kiitän etenkin Inkaa, Lauraa ja Maaritia. Ja, tietysti myös Ilkkaa. Kaikista teistä on suunnattomasti apua ihan pienissäkin asioissa, esim. talutus- ja harjausharjoituksissa; samoin siinä että Watti tottuu ihmisiin; muihinkin kuin emäntäänsä.  Pienen varsan luontaista uteliaisuutta pitää osata nyt hyödyntää!  Inka on napsinut upeita kuvia varsasta; tämä varsa kasvatetaan myös kameralle.  

Tänään Wattia hieman opetettiin riimunaruun omassa karsinassaan, emän rouskuttaessa heinää sen vieressä. Sidoimme Meerin kiinni heiniensä äärelle ja Watti sai tutustua riimunaruun sekä oppi hieman olemaan myös narun toisessa päässä. Pienelle varsalle ei voi liikaa kerralla opettaa uusia asioita. Mielellään yksi juttu kerrallaan. 

Watti antaa jo harjata itseään kivasti. Aamuisin olen harjaillut sitä vaivihkaa samalla kun olen hoitanut emääkin.  Pehmeä harja on tullut varsalle tutuksi ja se antaa harjata jo jalkojaankin. Päätä on silitelty ja oikeastaan käyty läpi koko pikkuhevonen.  Pidän sitä tärkeänä. Tästä on hyvä mennä askel kerrallaan eteenpäin.  

Aamuhetken jälkeen olen vienyt emän ja varsan laitumelle yhdessä " doula " Vienon kanssa. Monena aamuna Watti on hetken päästä juossut takaisin pitämään minulle hauskan pienen esityksensä ennenkuin palaa sitten toisten luo.  Varsalla on selvästi tällainen sosiaalisen ilostuttamisen lahja. Se tietää, mistä narusta vetää ja saa toiset nauramaan. Ihanaa! Olen ollut aivan myyty!

Watin silmistä vain näkee, että sillä on hieno luonne. Monia vuosia hevosten kanssa puuhailleena sitä vain oppii lukemaan hevosiaan. Se on jokin sisäinen juttu. Tämä pikkuori on luonteeltaan timantti. Siinä ei ole minkäänlaista vilppiä tai halua tehdä kolttosia tahallaan. Watti on itse suloisuus! 

 Photo by Maarit Kauppi