26. huhti, 2020

Huhtikuun uutiset

Elämme merkillistä korona-aikaa. Hevosten elämää se ei paljoakaan hetkauta, mutta jonkin verran se toki näkyy tallin arjen käytännöissä.  Alkukuusta hevoset saivat rokotteensa ja Katja-Leena eläinlääkäriltä hyvät neuvot Meerin varsomiseen. Laskettu varsomisaika lähestyy; se on tarkalleen laskettuna 12.5.  Meerin edellinen varsottaja kertoi, että Meerin varsat ovat yleensä menneet hieman ylikin lasketun ajan.  Nähtäväksi jää, kuinka käy tällä kertaa. 

Meeri sai Vienosta mukavan kaverin tarhaan, ja ne ovatkin syöneet sulassa sovussa ja samasta kasasta  heinänsä. Kun varsa tulee, kuvio hieman muuttuu, mutta Vieno varmaan tulee sulautumaan varsankin kanssa mukavasti yhteen. Eräässä mielessä Katja-Leena on tyytyväinen; myös Vieno pääsee lopulta nauttimaan varsasta, vaikkei oma olekaan.  Tammoilla on luontaista hoivaviettiä veressään; se on nähty.  Vienokin kun on kasvanut samassa laumassa emänsä ja velipoikansa kanssa, ennen kuin päätyi Arkkiin.

Meeriä on liikuteltu kentällä joitakin kertoja ja se on näyttänyt siellä hienoa raviaan useampaan otteeseen. Katja-Leena odottaa innolla hankitun lännensatulan nostamista tamman selkään ja yhteisiä ratsastusretkiä varsan kera.  Toivotaan ja rukoillaan, että se aika vielä koittaa. Nyt on kuitenkin elettävä vain hetki ja päivä kerrallaan.  Tällä kuulla tallin kaikki hevoset saivat myös rokotteensa.

 ( Meerin kuvan otti Inka Karkiainen 26.4.2020 ).