8. maalis, 2020

Merin Toive eli Arkin Meeri saapui

Maaliskuu alkoi uusien kutkuttavien haasteiden edessä.  Arkkiin saatiin vahvistusta Merin Toive- nimisestä kantavasta suomenhevostammasta, joka haettiin Turun lähettyviltä.  Katja-Leena antoi tammalle kutsumanimeksi Meeri.  Aiemmin sitä on kutsuttu Pallukaksi.  Meeri on toimittanut pitkälti siitostamman virkaa, mutta Katja-Leena on suunnitellut tamman varalle paljon muutakin.  Se pääsee osalliseksi kaikesta, mitä Arkissa tapahtuu.  Varsa näkee päivänvalon toukokuulla.  

Aluksi Meeri katseli uutta ympäristöään tarhaillen yksin.  Mutta, jo muuutaman päivän päästä Katja-Leena päätti kokeilla sitä pikku-Vienon kanssa samaan tarhaan.  Ensin tammat nuuskivat toisiaan turvallisesti tallissa. Yhteenlaittamisessa ei ollut suurempia ongelmia.  Vienokin on tottunut olemaan toisten hevosten kanssa ja koko varhaishevoskautensa se asusteli emänsä ja veljensä kanssa samassa pihattossa.  Katja-Leenasta jopa näytti siltä, että isomman tamman astuminen kuvioihin oli Vienolle paluu muistoihin ja suuri helpotus. Se on aina hakenut tukea isommistaan. Meeristä tuli selvästi pomo tässä dialogissa. 

Topi, Ihqu ja Jalmari ovat katselleet uutta tammaa hieman kauempaa.  Ihqu ja Topi ovat olleet selvästi kiinnostuneempia kuin Jalmari. Jalmaria ei uusi hevonen näytä kovastikaan hetkauttavan.  Se viihtyy paljon muutenkin omissa oloissaan.   Sen sijaan Topi ja Ihqu tulevat aina välillä tirkistelemään oman tarhansa tammanpuoleiseen päätyyn, mitä tyttöjen tarhassa tapahtuu.  

Tässä hieman ensimmäisen viikon kuulumisia.  Jatkoa on tulossa myöhemmin.  Pysykää kuulolla!