2. helmi, 2020

Vuodenalku 2020

Jalmari, Vieno, Ihqu ja Topi ovat sopuisa ja kiva lauma.  Tosin Vienoa on tarhattu aika lailla yksin, sillä karkailee muuten aitojen alta.  Sille on tehty hieman tanakampi tarha, missä varmasti pysyy.

Talvi on yllättänyt ilmoillaan. Monena päivänä on tullut mietittyä, tuliko pistettyä hokit hevosille aivan turhaa.  Nähtäväksi jää, vieläkö pakkaset kiristyy...

Kuten moni tietää, olen useampana kesänä yrittänyt Vienoa tiineeksi.  Se unelma on jäänyt toteutumatta.  Etsinnässä on mahdollisesti suomenhevostamma, millä tulevaisuudessa voisin harkita myös varsottamista.  Topilla kun ikää on jo 26 vuotta.  Pian on aika jättää ansiokkaasti palvelleelle ystävällemme hyvästit.  Olisi hienoa saada uusi hevonen laumaantumaan hieman ennen sitä.  Topi olisi oiva opettaja uudellekin tulokkaalle.  

Ihqulle olisi hieno löytää liikuttajaa.  Jos tiedät jonkun, tai olet itse kiinnostunut, ota yhteyttä Katja-Leenaan. 

Sosiaalipedagogista hevostoimintaa on edelleen ja asiakkaita sen verran kuin pystyn muun työn ohella pitämään. Tämän lisäksi käy muutamia hevosen vuokraajia. Aina voi kuitenkin kysyä joitakin yksittäisiä tunteja tai maastoretkiä; ja myös kärryajelu on mahdollista.  Hevoseni tekevät paljon vähemmän töitä kuin joissakin ratsastus- ja vaellustalleilla, joten "kapasiteettia" riittää.  

Heppakerhoa varkki-ikäisille ( 9-13 v ) on suunniteltu aloitettavaksi huhti-toukokuulla. Ohjaajaparikseni on lupautunut pitkäaikainen talliapulaiseni Inka. Tästäkin voi kysyä Katja-Leenalta lisää.  Myös muutamaa leiriä on suunniteltu tälle vuodelle; ainakin kesäleiri Vahossa ja karvakaverini vierailevat tarvittaessa myös Vahon muilla lastenleireillä.