Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Ystävykset Ihqu ja Watti kesällä 2021
Photo by Inka Karkiainen

Sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa on tärkeää, että eläin ja ihminen voivat kohdata toisensa mahdollisimman turvallisessa ja kiireettömässä toimintaympäristössä. Meillä ratsastus ei ole aina se ykkösasia, vaan toimintaan kuuluu paljon muutakin yhdessä tekemistä. Keskiössä on ihmisen suhde hevoseen, tuohon upeaan luomakunnan eläimeen.

Rutiinit ja arjen sujuva toiminta tekevät toiminnasta mielekästä. Ilmapiirin tulee olla sellainen, missä kaikilla on hyvä olla. Jokainen kaipaa hyväksytyksi tulemista sekä onnistumisia että epäonnistumisia kasvaakseen yksilönä. Hevonen toimii ohjaajan "kasvatuskumppanina". Selkeät esimerkit, kannustus ja läsnäolo ovat kaiken onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeitä.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on erinomainen väline hyvin erilaisille asiakasryhmille kuntouttavana ja syrjäytymisen ennalta ehkäisevänä toimintamuotona.  Se sopii oikeastaan kaikille muille, paitsi eläin- ja pölyallergikoille.  Sosiaalipedagogista hevostoimintaa on tärkeää tehdä entistä tunnetummaksi ja sitä voidaan suositella tulevaisuudessa monelle.  Palaute ja asiakaskokemukset liittyvät toimintaani kiinteästi.  Myös hevosten/ponien käyttö- ja lajityypilliset ominaisuudet otetaan jatkuvasti huomioon.  Toiminnan kehittäminen on  prosessi, missä saumaton yhteistyö asiakkaan ja tallin eläinten välillä on kaiken kivijalka. 

TERVETULOA MUKAAN!

Katja-Leena

 

Tutustu myös: 

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta-tietokortti

https://bin.yhdistysavain.fi/1601135/kqMAE1nfQVYCN2ajOqWt0SuBnc/Sosiaalipedagoginen%20hevostoiminta-tietokortti.pdf

Photo by Inka Karkiainen